Met de zomer op komst zijn we dan ook écht wel toe aan zon, zee, strand en een koude cocktail, en waar kun je dat niet beter dan in Texel. langs deze kust heb je diverse gezellige strandtenten, die bijna allemaal zijn vernoemd naar een strandpaal. Ontspan bij deze 3 beach clubs en geniet van het lekker eten, drinken en het prachtige uitzicht op de zee.

@Unsplash
@Unsplash

Paal 9

Paal 9 is een begrip onder de Texelaars. Je kunt hier heerlijk lunchen, dineren of gewoon lekker een drankje doen. In de zomer natuurlijk op je al te makkelijke slippers en in de winter op die vreselijke regenlaarzen. What to do with the kidsDie kunnen zich onwijs goed vermaken in de speelhoek, of op het strand natuurlijk. Aanrader:  een drankje of hun beroemde appeltaart met zelfgemaakte slagroom. Smullen!

– Hoornderslag 8, 1797 RT Den Hoorn Texel

Kaap Noord

Beach club Kaap Noord is gelegen op één van de meeste unieke locaties van Texel. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op Vlieland, de ‘Hippiesteiger’ van het Waddenveer en de snoezige strandhuisjes. Ook hun menukaart is er eentje om je vingers bij af te likken. Je kunt hier in de middag genieten van diverse salades, sandwiches en hapjes. In de avond zijn ze hier wat gevarieerder voor jong en oud. Daarnaast serveren ze ook nog eens seizoensgebonden gerechten buiten de kaart om. Dus, waar wacht je nog op?

– Volharding 4, 1795 LH De Cocksdorp

Paal 17 zomers

Heerlijke loungemuziek, een hip interieur en uitzicht op het mooiste strand van Holland. Wie wil dat nou niet? Bij Paal 17 zomers kun je terecht voor heerlijke cocktails, wereldgerechten en een plekje om te genieten van de zon. Aan alles merk je: dit is zomer. Er hangt hier namelijk altijd een relaxt sfeertje en is verleidelijk genoeg om tot zonsondergang te loungen op hun te gekke terras. Mocht je in de buurt zijn van Texel? Loop dan even langs deze moderne strandtent.

– Ruijslaan 96, 1796 AZ De Koog

Lees ook: Zomer in eigen land: 3 leuke strandtenten in Zoutelande