Hoewel online shoppen afgelopen jaar onze redding was, zijn we toch héél blij dat we weer in een fysieke winkel onze nieuwe kledingstukken uit kunnen zoeken. Je bent geen dagen bezig met de hele website uitpluizen op leuke items, maar alles is perfect gesorteerd en in één oogopslag te bekijken. En vergeet vooral het passen in de winkel niet, wat ons vele retourpakketjes bespaart. De volgende winkels tillen jouw shop-ervaring naar het volgende niveau en hebben niet alleen prachtige kleding, maar ook nog eens schitterend interieur. Dit zijn de drie meest luxe kledingwinkels ter wereld!

@pinterest
@pinterest

3. Louis Vuitton – Tokyo

Dit prachtige gebouw is te vinden in Ginza, Tokyo. Het gebouw is gemaakt van blauw en paars glas dat op een parelachtige manier weerspiegelt. Het gebouw lijkt haast op golvend water en dat was precies de bedoeling van ontwerper Peter Marino! Ook binnen is onderwaterthema namelijk terug te vinden door middel van blauwe lichten, projecties van bubbels, en trappen in dezelfde gegolfde vorm. Oh ja, en je kunt natuurlijk niet om de immens grote kwallen heen.

Deze flagship store van Louis Vuitton bevat wel vier etages waar je de mooiste kleding en tassen kunt halen en er is zelfs een VIP lounge waar de meest exclusieve members heerlijk kunnen uitrusten na een lange dag shoppen. Mocht je hiervan trek hebben gekregen, kun je op de allerhoogste etage ook nog eens eten bij Le Café V.

Schermafbeelding 2021-06-16 om 10.58.35 Schermafbeelding 2021-06-16 om 10.58.54

2. Dior – Zuid Korea

Het Dior-gebouw in Seoul, Zuid Korea is een kunstwerk op zich. Het is van dezelfde maker als van het gebouw hiervoor, Peter Marino, in samenwerking met Christian Portzamparc. Het exterieur zit vol met vloeiende bewegingen die de haute couture van Dior’s kleding weerspiegelen. Ook binnen ziet de kledingwinkel er spectaculair uit. Met enorm hoge spiegelmuren, monochrome betegelde vloeren en kandelaren gemaakt van stof, zou je bijna de designeritems in de winkel uit het oog verliezen. Ook komt het golvende patroon in zowel de meubels als de aankleding van de flagship store terug.

Christian Dior is oorspronkelijk begonnen in Frankrijk aan zijn modecarrière en daarom heeft de winkel franse invloeden. Het Dior cafe in de winkel serveert bijvoorbeeld heerlijke macarons en gebakjes van Pierre Hermé. Een bezoekje aan deze luxueuze winkel maakt je citytrip helemaal af!

Schermafbeelding 2021-06-16 om 11.22.57 Schermafbeelding 2021-06-16 om 11.33.49

1. Dolce & Gabbana – Rome

Stipt op nummer één staat deze prachtige D&G store in Rome, Italië. Het exterieur is hier niet bijzonder, maar dat maakt deze kledingwinkel een echte verborgen schat. Alles wat je aanraakt, lijkt hier wel in goud te veranderen. Met een glazen vloeren, rode meubels, gouden stellages en decoraties, lijkt het wel alsof je in een sprookjeskasteel terecht bent gekomen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het mooiste van de winkel: de digitale fresco op het plafond en aan de muur. Als je geen zin hebt om in de rij te staan voor de Sixtijnse Kapel, kun je ook prima naar deze Dolce & Gabbana winkel gaan in plaats daarvan. De prachtige digitale schilderingen maken dit één van de meest luxueuze kledingwinkels.

luxe kledingwinkels fem fem luxe kledingwinkel fem fem

Lees ook: Wauw! Dit zijn de 3 meest luxueuze suites in Las Vegas