Er zijn veel mijlpalen in een relatie die het waard zijn om bij stil te staan, zoals jullie eerste kus of eerste date. Andere mijlpalen daarentegen zijn iets minder gedenkwaardig. Wij zouden misschien zelfs zeggen dat je ze helemaal over kan slaan. Want anno 2020 hebben wij echt geen tijd meer voor deze cliché’s in ons liefdesleven. Dit zijn dé relatie mijlpalen die jij en je partner kunnen skippen in 2020.

mijlpalen skippen relatie FEM FEM

Maandelijks jubileum vieren

Als je sinds kort een relatie hebt is alles nog nieuw. De eerste maand die jullie met elkaar door hebben gebracht is niet zomaar iets. Alsnog is het hoogstwaarschijnlijk overbodig om dit te vieren, hetzelfde geldt voor de maanden erna. Vier in plaats daarvan het eerste jaar of misschien zelfs het eerste half jaar dat jullie bij elkaar zijn. Hierdoor voelen deze vieringen ook veel bijzonderder dan wanneer je het maandelijks viert. Ga bijvoorbeeld op jullie eerste jubileum op een unieke date, zodat jullie die dag nog lang zullen onthouden.

Facebook en IG official worden

We hebben tegenwoordig allemaal snel de neiging om alles over ons leven op sociale media te posten. Maar dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Samen foto’s posten op socials hoeft namelijk helemaal geen big deal te zijn. Voel je dus vooral niet verplicht om op al jouw sociale media jouw nieuwe relatie aan te kondigen. De waarde van jullie relatie hangt namelijk absoluut niet af van hoeveel likes jullie krijgen.

Uitgebreid Valentijnsdag vieren

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Maar het is ook de dag waarop we massaal geld uitgeven aan dure cadeautjes, kaarten en chocolade. Het plannen van de perfecte date voor Valentijnsdag kan ook nog een hele hoop stress opleveren. Maar je hoeft je uiteraard niet uit de naad te werken om aan jouw partner te bewijzen dat je van diegene houdt. Een simpel avondje netflixen op de bank is dus ook helemaal prima.

Over je ex praten

Elkaar vertellen over jullie exen wordt vaak gezien als een grote stap in een relatie. Maar dit werkt niet voor ieder koppel. Wanneer jij zelf over je ex heen bent is het misschien juist alles behalve goed om het er met jouw nieuwe vlam over te hebben. Oude wonden open halen kan ervoor zorgen dat jij er opnieuw mee gaat zitten. Open en eerlijk praten met jouw partner is natuurlijk hartstikke gezond voor jullie relatie, maar sommige dingen hoef je niet te vertellen als jij je daar niet goed bij voelt.

Een formele bruiloft hebben

In het afgelopen decennium zagen we dat trouwen steeds minder populair werd. Steeds minder mensen zagen een traditionele bruiloft als iets wat ze moesten hebben. Wij verwachten daarom dat deze trend in 2020 zich voort zal zetten. Maar wij zijn natuurlijk niet degene die jou moet vertellen of je wel of niet moet gaan trouwen. Als jullie zeker weten in het huwelijksbootje willen stappen, moeten jullie dat ook zeker doen. Maar waarom zou jullie bruiloft hetzelfde moeten zijn als van ieder ander stel? Maak jullie bruiloft net zo uniek als jullie relatie en vier jullie liefde zoals alleen jullie dat kunnen.

Een aanzoek doen met een verlovingsring

Tot slot komen we nog even terug op trouwen. Elkaar ten huwelijk vragen gaat vaak gepaard met het geven van een verlovingsring. Deze traditie heeft al veel generaties overleefd, maar dat hoeft niet te betekenen dat wij deze ook op moeten volgen. In 2020 is het namelijk tijd om dit soort dingen op jullie manier te doen. Er zijn zo veel andere dingen die je kan doen met het geld dat je anders uit zou geven aan een verlovingsring. Ga bijvoorbeeld alvast sparen voor jullie eerste huis of neem een hond samen.