Het is weer maandag en deze keer trakteert Fem-Fem jullie op Michiel Huisman. Ja, deze topper van Nederlandse bodem is adembenemend en zijn acteer skills zijn er eentje om u tegen te zeggen. Sta jij nou te springen om meer te weten over Michiel? Lees dan even verder. ”zwijmel”.

@instamichielhuisman
@instamichielhuisman

Niet alleen acteren

Michiel Huisman is geboren op 18 juli 1981 in Amstelveen. Naast acteren heeft deze hottie ook een andere hobby, Huisman speelde namelijk een tijdje in de Nederlandse band Fontane. Zij maakte onder andere muziek voor de films: Costa, Volle maan en Uitgesloten.  Zijn band viel helaas uiteen, maar daar hadden de overige bandleden een oplossing voor. Zij besloten verder te gaan onder de naam Michiel Huisman. Onder hun nieuwe naam maakte zij een album genaamd Luchtige Verhalen. Hierop staan onder andere singles zoals Geef Je Over en Deel Van Mij.

 

Acteer carrière

Na een tijdje besloot Michiel zijn muziekcarrière in te ruilen voor acteerwerk. Na rollen in verschillende Nederlandse films en televisieseries verscheen Huisman in 2010 in de Amerikaanse HBO-hit-serie Treme. Hij speelde vier seizoenen lang de rol van Sonny, een Amsterdammer die naar New Oreans vertrok om daar de kost te verdienen samen met zijn vriendin Annie als straatmuzikant. In 2014 kreeg deze hunk een terugkerende gastrol in seizoen 2 en 3 van de Canadese tv serie Orphan Black, als Cal Morrison. Zijn karakter stond bekend als een ruig, vindingrijk buitenmens en geloof ons deze rol was voor hem geschreven.

Ken je de hit-serie Game of Thrones nog? Ja, Huisman had in 2014 de rol te pakken van Daario Naharis. In 2015 was hij te zien in The age of Adeline als Ellis Jones, met als tegenspeelster de bloedmooie actrice Blake Lively –XOXO Gossip Girl-. De laatste grote rol waarin Michiel te zien was is de countryserie Nashville, daar kroop hij in de huid van gitarist en producer Liam McGuinnis.

Privé leven

Helaas is Michiel niet meer single, sterker nog hij is getrouwd met actrice Tara Elders. Sad but cute. Op 9 juni 2007 kregen Huisman en Elders een dochtertje. En in dit zelfde jaar speelde de twee in de korte film Funny Dewdrop, geregisseerd door Dick Tuinder. Ook Dustin het jongere broertje van Michiel heeft het aardig goed gedaan, hij is namelijk voormalig betaald voetballer geweest.

Lees ook: Mooie mannen maandag: Henry Cavill (38)