Hoe heerlijk het ook is om na een heerlijke douche je warme en comfortabele pyjama in te stappen, is dit misschien helemaal geen goed plan. Hoewel het misschien niet helemaal je ding is, blijkt naakt slapen een stuk gezonder te zijn! Met deze acht onverwachte voordelen van naakt slapen verander je misschien wel van gedachten. Zo maak je je partner ook blij šŸ˜‰.

@pinterest
@pinterest

Je hebt een betere nachtrust

Slaap is natuurlijk essentieel om goed voor de dag te komen. Laat het nou net zo zijn dat je beter kan slapen als je lichaamstemperatuur een paar graden daalt. Door een pyjama kan de warmte nauwelijks ontsnappen onder je dekbed en word je sneller midden in de nacht, badend in het zweet wakker. Daarom: uit die kleren!

Je verbrandt meer calorieƫn

Wist je dat een mens wit en bruin vet heeft? Het witte vet ontstaat uit calorieĆ«n uit die net iets te vette hamburger. Deze calorieĆ«n verbrand je tijdens het sporten. Bruin vet daarentegen reguleert je lichaamswarmte en verbrandt heel wat calorieĆ«n wanneer je het koud hebt. Een nachtje in verkoeling doorbrengen – poedelnaakt dus – is dus heel gunstig. Zo word je slapend dun!

Je ziet er stralender uit

Dit is nog eens een overwacht voordeel, maar we zijn er maar wat blij mee! Zo maak je ’s nachts, als je lichaamstemperatuur daalt, slaaphormoon melatonine en groeihormoon HGH aan. Deze hormonen staan bekend om hun anti-aging vermogen en laten je dus wakker worden met een stralend huidje! Mocht je in de nacht wakker worden omdat je het te heet hebt, wordt deze productie afgebroken helaas. Daarom is naakt slapen opnieuw de betere optie.

Je seksleven krijgt een boost

Het blijkt dat stellen die naakt sliepen gelukkiger zijn in hun relaties dan degenen die met kleding aan slapen. Verder kan het zien van elkaar naakte lichaam natuurlijk voor veel opwinding zorgen. En zeg nou zelf: het maakt het hebben van seks een stuk makkelijker als je niet eerst alle lagen kleding uit hoeft te trekken.

@pinterest
@pinterest

Je immuunsysteem verbetert

Huid-op-huid contact zorgt voor het vrijkomen van hormoon oxytocine, wat ook wel het liefdeshormoon genoemd wordt.Het lijkt een belangrijke rol te spelen bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het kan dus dat je door naakt te slapen met je partner een hechtere band opbouwt en ook meer zin hebt in seks (zie het punt hiervoor). Verder verbetert oxytocine de bloeddruk en je immuunsysteem.

De kans op infecties vermindert

Het niet dragen van lingerie zou de kans op infecties down under kunnen verminderen. Bacteriƫn zijn namelijk dol op vochtige, warme plekken en ondergoed helpt daar dus niet bij! Doe jezelf een plezier en laat de boel lekker luchten!

Je bloedsomloop verbetert

Die strakke bandjes van je hemdje of dat elastiek in je pyjamabroek doet niet veel goeds voor je bloedsomloop. Het knelt deze namelijk af en maakt slapen ook nog eens hartstikke oncomfortabel! Naked is the way to go.

Je krijgt meer energie

Als we de bovenstaande punten mogen geloven zijn we door naakt te slapen op en top fit! Hierdoor gaat ook ons energiepeil omhoog en voel je je minder lui.

Lees ook: In dit restaurant in Parijs moet je naakt dineren