Dat de Oranje-spelers goed overweg kunnen met een voetbal is natuurlijk overduidelijk, maar dat ze ook op social media aardig scoren is nieuw. Maar wie is nou eigenlijk de publieksfavoriet? Deze voetballers uit het Nederlandse team zijn het meest populair op Instagram. Onze follow hebben ze in ieder geval!

5. Donny van de Beek

De 24-jarige Donny van de Beek zullen we helaas niet zien spelen dit jaar, aangezien hij met een blessure kampt. Toch is hij geselecteerd voor het EK én met goede reden. Hij is namelijk gewoon een topvoetballer en speelt nu bij de club Manchester United. Hij blijkt een favoriet voor velen, zo heeft hij wel 2,2 miljoen volgers op Instagram!

4. Daley Blind

Daley heeft Donny nét ingehaald met zijn 2.3 miljoen volgers. Zijn voetbal skills zijn natuurlijke van hoge klasse, maar ook de looks van de 31-jarige liegen er niet om. Dat zijn vader bekend is en hij een super schattig gezin heeft gesticht zal ook vast wel wat hebben meegeholpen aan zijn volgers-aantal. Mocht Daley te oud worden voor voetbal, kan hij altijd nog aan de bak als full-time influencer.

3. Matthijs de Ligt

Naast Matthijs zelf, nemen ook zijn volgers een sprint. Met wel 5.4 miljoen volgers op Instagram belandt Matthijs de Ligt met gemak in de top 3 meest populaire voetballers. Matthijssie is dan ook voor mannen en vrouwen een genot om naar te kijken – voor verschillende redenen, maar dat maakt niet uit. Behalve actiefoto’s maakt zijn prachtige vriendin Annekee ook vaak een intrede op Matthijs zijn Instagram.

2. Frenkie de Jong

Eén voetballer die stiekem bij iedereen al publieksfavoriet is, is Frenkie de Jong. De razendsnelle 24-jarige is niet alleen een van de sterspelers van Oranje, ook zijn bereik van 8.8 miljoen volgers maken hem een ster op zichzelf. Ook vriendin Mikky, waarmee hij al sinds zijn 15e samen is, heeft ondertussen 1.4 miljoen volgers! Een echt influencer-koppel dus!

1. Memphis Depay

Memphis Depay is zonder twijfel de meest populaire Oranje-speler als het Instagram betreft. Zijn Insta bevat namelijk wel 10,8 miljoen volgers! Zijn feed staat vol actiefoto’s, maar de aanvalsleider is er ook niet vies van om wat zijn privéleven te delen. We kunnen je vertellen, je ziet wel dat voetballen zijn vruchten heeft afgeworpen voor Depay want hij waant zich in behoorlijke luxe! Ook heeft hij zijn uiterlijk natuurlijk mee, wat voor heel wat (vrouwelijke) volgers heeft gezorgd. De populairste voetballer is nog single, dus als je goed kan omgaan met aandacht van andere vrouwen kun je misschien wel een kansje op gloednieuwe voetbalvrouw wagen!

Lees ook: Het ideale elftal: dit zijn de knapste Nederlandse voetballers van het EK