Sporten is gezond! Dat is een ding wat zeker is. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook nog eens voor je mentale gesteldheid. Misschien ben je wel een fitgirl of deed je vroeger wel aan sporten maar nu al een tijdje niet meer. Soms lijkt het alsof mannen een stuk sportiever zijn, maar wij vrouwen kunnen er ook wat van! Dit is de top 10 van sporten voor vrouwen

sporten FEM FEM

Top 10

De top 10 van populaire sporten voor vrouwen verandert elk jaar. Het ene jaar is hardlopen net weer iets populairder dan bijvoorbeeld yoga. Daarom is het niet helemaal duidelijk hoe de top 10 van 2021 er precies uit gaat zien, maar deze sporten staan er zeker in!

1. Fitness

Op nummer 1 staat natuurlijk fitness. Op dit moment is fitness hartstikke populair. Niet gek, want dit is makkelijk te combineren met werk, studie en kinderen. Daarnaast kun je ook lekker zelf bepalen welke oefeningen je wil gaan doen. Deze sport heeft wel ook een portie doorzettingsvermogen nodig, maar dan heb je ook wat!

2. Groepslessen op muziek

Muziek is werkelijk overal goed voor, ook voor sporten. Wanneer je sport op muziek wordt je gelijk een stuk vrolijker! Bij groepslessen op muziek kun je denken aan aerobics, zumba, spinning, stepping. Er zijn zoveel verschillende opties, er bestaat zelfs een mamma mia workout!

3. Wandelsport

Inmiddels zijn wel allemaal wel bekend met de lawa oftewel de lange wandeling. Niet gek dus, dat de wandelsport in de top 3 staat. Wandelen heeft heeft veel voordelen en kan soms zelfs beter voor je zijn dan hardlopen. Een win-win situatie dus!

4. Hardlopen

Kijk, met wandelen bouw je natuurlijk wel een beetje conditie op, maar wil je echt je energie kwijt, dan moet je gaan hardlopen. Wandelen wordt daarom ook op de voet gevolgd door hardlopen. Ben jij van plan om af en toe een keertje te gaan joggen? Gebruik dan deze tips om succesvol te beginnen met hardlopen.

5. Zwemmen

Ook zwemmen is heel populair onder vrouwen! Al van jongs af aan staat deze sport in de top 5 voor vrouwen. Misschien dat populaire zwemster Ranomi Kromowidjojo hier een positieve invloed op heeft gehad.

6. Yoga

Yoga wordt ook een steeds populairdere sport, vooral onder vrouwen. Het heeft niet alleen een positief effect op je lichaam, het zorgt ook nog eens voor ontspanning.

7. Voetbal

Eén van de snelste groeiende sporten in Nederland is het vrouwenvoetbal! Met z’n allen hebben we afgelopen EK van de vrouwen zitten kijken en meteen stroomden de aanmeldingen voor het vrouwenvoetbal binnen!

8. Fietsen

Wielrennen en fietsen staat op nummer 8 in de top 10. Sommigen doen meer aan recreatief fietsen dan echt sportfietsen, maar dat is helemaal niet zo erg, zolang je maar in beweging bent.

9. Dansen

Misschien heb je als klein meisje wel op ballet of streetdance gezeten, maar ben je het daarna uit het oog verloren. Niet getreurd, dansen staat nog steeds in de top 10 van sporten. Je kunt dus niet alleen in de club of kroeg losgaan op je favoriete muziek, maar ook tijdens het sporten.

10. Tennis

En als laatste: tennis. Deze sport kan natuurlijk niet ontbreken in de top 10. Tennis is perfect voor een beetje quality time met een vriendin en is goed in je eigen tijd in te delen.

Lees ook: 5x fijne workouts die niet voelen als sporten, maar wel werken