Bij seks komen soms best wel eens wat onzekerheden kijken. Bijvoorbeeld de geur (of smaak) van je vagina. Veel meiden hebben wel eens getwijfeld of de geur die zij hebben wel ‘goed’ is. Deze onzekerheden kunnen een grote invloed hebben op jouw genot. Met deze tips wordt je op dit gebied een stuk zelfverzekerder in de slaapkamer.

@pinterest
@pinterest

De natuurlijke geur van down-under

Je vulva heeft van zichzelf al een bepaalde natuurlijke geur en smaak. Deze kan een beetje muskusachtig zijn of juist naar zweet ruiken. Dit komt omdat de vulva een plek is waar zweet zich sneller opslaat dan op sommige andere plekken van je lichaam. Zeker na een workout of een lange dag werken kan dit het geval zijn. Tijdens je menstruatie kan je vagina zelfs een beetje naar ijzer smaken. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je down-under lekker kunt ruiken.

Dit moet je doen voor een zoetere geur en smaak…

Laten we voorop stellen dat je in principe niks hoeft te veranderen aan de geur van je vagina. Doe dit dus alleen voor jezelf. Heel veel mensen vinden de natuurlijke geur van de vagina prima en zelfs opwindend. Wel kan dit je wat meer zelfvertrouwen geven. De eerste stap in dit proces is een goede voorbereiding, zorg ervoor dat je je vagina schoonhoudt. Doe dit niet met zeep, maar met water of een zeep die speciaal voor down-under is.

De binnenkant van de vagina maakt zichzelf schoon. Ook helpt het om kleding van natuurlijke vezels te dragen zoals katoen. Om de geur en smaak van je vagina zoeter te maken, helpt het om zoete producten te eten zoals ananas en citrusvruchten. Ook cranberry’s of cranberrysap doen het goed. Alles wat je eet komt in je bloedbaan, klieren en weefsels terecht; ook die van je vaginawand.

Producten die je moet vermijden…

Bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen kunnen er voor zorgen dat je vagina anders en misschien wel minder lekker gaat ruiken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het moment dat je asperges hebt gegeten, op dat moment ruikt je urine ook heel anders. Precies hetzelfde gebeurt er met de geur en smaak van down-under. Producten die je het beste kunt vermijden als je wilt dat je vagina lekker ruikt zijn bijvoorbeeld asperges en knoflook. Ook medicijnen als Mucinex kunnen ervoor zorgen dat je geur verandert. Daarnaast is ook roken niet ideaal als je de geur van je vagina zoeter wil maken.

Lees ook: 6 veel voorkomende vaginageuren en wat ze je vertellen