De koude winterdagen zijn begonnen, dus blijven we het liefst binnen. Na al die avonden Netflix in bed zijn we wel een keer toe aan wat nieuws. Maar goed, wat ga je dan doen? – Is de vraag der vragen. Ben jij ook ten einde raad nu het buiten koud, nat en miezerig is? Lees dan snel verder voor 10 tips om te doen als je een avondje thuis bent.

wildfox-pyjamas-femfem

1. Heerlijk lang tafelen

Wie maakt zich hier ook allemaal schuldig aan? Het thuis lezen van de menukaart voordat je überhaupt een stap in het restaurant hebt gezet. Wat missen wij het om lekker uit eten te gaan, maar dit kan natuurlijk ook gewoon thuis. Bestel bij je favoriete restaurant en maak er een echte experience van. Zit je nou gebonden aan een budget? Kijk dan even bij tip 8.

2. Facetime met familie

Je familie spreek je meestal wel op WhatsApp, maar hoe leuk is het om ze ook even in het ‘echt’ te zien? Misschien dat opa en oma eerst even een spoedcursusje Facetimen nodig hebben, maar dat kan kleindochter in een handomdraai.

3. Doe een wijnproeverij

Een avondje gezellig drankjes doen met vriendinnen is natuurlijk het leukste wat er is. Ook veel restaurants weten dit en spelen hier goed op in door wijnproeverijen voor thuis aan te bieden. De hoogste tijd dus om jou wijnkennis uit te gaan breiden. Ook heel goed te combineren met tip 1. 😉

4. Lees een boek

Ja het staat er echt, stof ze alvast maar even af. Lezen zorgt er niet alleen voor dat je stresspeil omlaag gaat, maar je kunt er zelf langer door gaan leven. Yale University kwam er in hun onderzoek achter dat je langer leeft, als je 3,5 uur in de week leest. Inspiratie nodig?

5. Geef je partner een massage

Niets is zo (ont)spannend als een heerlijke massage (wij zijn fan!!) en wat is er nou leuker dan dit samen met je partner te doen? Dus trek de stoute schoenen aan en maak er een romantisch sfeertje van. Wie weet loopt het uit op een steamy avondje…

6. Neem een nieuwe hobby

En nee dan bedoelen we niet die gevreesde hobby’s als het verzamelen van oude postzegels. Probeer iets te vinden wat echt bij jou past, nu is daar de tijd voor. Misschien ontdek je wel een verborgen talent?

7. Houd een (online) spelletjescompetitie

Bordspelletjes suf? Nee hoor, inmiddels zijn deze weer helemaal in. Daag je vriendinnen of huisgenoten uit tot een (online) spelletjescompetitie. Deze kun je zelfs over meerdere dagen van de week verspreiden.

Bordspel

8. Verbeter je skills in de keuken

Eat your heart out ‘Heel Holland Bakt-kandidaten’, want na deze week ben jij de ster in de keuken. En met een beetje geluk kun jij aan het eind van de avond genieten van je eigen prestatie. Probeer bijvoorbeeld dit recept – het heeft iets te maken met chocolade…

9. Laat je creativiteit vrij

Even helemaal aan niks denken en doen wat je wilt, dit kan door te tekenen, schilderen, schrijven of zingen. Wat je doet maakt niet uit, als je er maar gelukkig van wordt. No judgement!

10. Houd een selfcare-avondje

Als je echt even ultiem wilt ontspannen is een selfcare-avond ideaal. Je kunt beginnen met een korte meditatie om helemaal tot rust te komen. Ben je nou niet zo spiritueel kun je deze stap overslaan en meteen aan de slag met een gezichtsmaskertje. Lees in de tussentijd even een tijdschrift en neem daarna een warme douche. Aan het eind van de avond ben je gegarandeerd helemaal zen.

gezichtsmasker - FEM FEM

Nog meer tips nodig om jezelf thuis te vermaken? Kijk dan hier.