Wij vrouwen zijn zeer bijzondere wezens. Zo kunnen we tijdens onze menstruatie een hele bak ijs of een heel McDonalds menu met gemak naar binnen werken, omdat we daar zo’n behoefte aan hebben. Blame the hormones. Hoewel dit natuurlijk op z’n tijd heerlijk is, is het niet altijd de beste keuze. Met deze tips voor lekkere en gezonde voeding laten we je weten naar welke snacks je het beste kunt grijpen tijdens je ongesteldheid. Benieuwd? Check dan even dit artikel.

ochtend eten FEM FEM

Een lekkernij met eiwitten

Wanneer je ontzettende trek hebt en een leeg gevoel dat maar niet gevuld kan worden, kan het helpen om een snack te eten die vol proteïne zit. Eiwitten zijn een goede keuze aangezien je er langer vol van zit en het het hongerige gevoel enigszins ontneemt. Crave jij nou naar wat zoute snacks zoals een bakje chips of popcorn, dan kun je beter kiezen voor wat crackers met hummus of cottage cheese. Daarnaast kun je de hummus ook verruilen met een avocado of een tomaat.

Ben jij juist een zoetekauw? Maak dan een banaan met pindakaas (oké, je mag er dan ook een beetje hagelslag bij toevoegen) of een vul een bakje overheerlijke Griekse yoghurt met zoete bessen. Van aardbeiden tot frambozen en blauwe bessen – het zit allemaal vol gezonde vitamines. Geloof ons, hierdoor zit je langer vol dan van een vette hamburger.

Pure chocolade

Mocht je nou nog steeds niet satisfied zijn? Dan kun je ook nog kiezen voor een stukje pure chocolade. Top nieuws, right? Ga voor een reep met op zijn minst 85% cacao om er 100% zeker van te zijn dat de chocolade genoeg gezonde vetten bevat. Daarnaast staat pure chocolade er om bekend dat je er een hoger libido en een stralende huid van krijgt. Win-win! Een perfect excuus dus om naar die chocolade te grijpen tijdens je menstruatie

Lees ook: Tijd van de maand: deze at home hacks verlichten je menstruatiepijn