Een museum stoffig, saai en meer iets voor je ouders? Think again! Aan kunst uit de middeleeuwen, de renaissance, en moderne kunst kunnen we nu namelijk een hypermodern en trendy musea genre toevoegen. Namelijk Instagram-musea. Hier vind je de meest leuke interactieve instagrammable musea van Nederland!

@wondr.experience | instagram
@wondr.experience | instagram

#Instaworthy

Mocht je de laatste jaren onder een steen hebben gelegen en de term Instagram-museum nog nooit gehoord hebben, geven we je een korte uitleg. Instagrammable musea zijn simpel gezegd musea die de meest prachtige en unieke ruimtes aanbieden. In deze musea loop je niet langs prachtige creaties van anderen: nee, jij bént de prachtige creatie. Zo waan je je in interactieve ruimtes met spacende lichten en de gekste decoraties – alles voor de perfecte instawaardige foto. Want die foto’s op jouw Instagram feed, die zijn pas écht kunst!

WONDR

De Meeuwenlaan 88, Amsterdam

Duiken in een bad met spekjes, je weer kind voelen in een pastelblauwe ballenbak, een gigantisch harig roze blok knuffelen terwijl je omsingeld bent met discoballen? Yup, de gekste dingen komen voorbij in WONDR. De plek noemt zichzelf ook wel een Experience Playground en laat al je zoetste dromen uitkomen. Dat je hier de meest vette foto’s maakt hoeven wij je niet te vertellen… Fun fact: WONDR heeft nu ook een outdoor experience: een prachtig roze strand waar je heerlijk kunt borrelen!

NXT Museum

Asterweg 22, Amsterdam


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nxt Museum (@nxtmuseum)

Een museum met een iets duisterder randje: het NXT Museum richt zich volledig op mediakunst en heeft een projectiescherm met een oppervlakte van wel 360 vierkante meter! Hier worden de meest prachtige en mindblowing kunstervaringen vertoont. Je kunt hier dus letterlijk door de digitale kunst lopen, terwijl je je kritisch afvraagt wat de gevolgen zijn van opkomende technologieën. We zeggen zeker geen ‘Thank u, NXT’ tegen dit interactieve museum!

Youseum

Weesperzijde 150, Amsterdam

Westerfield Mall of the Netherlands, Leidschendam


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door YOUSEUM (@youseum.art)

It’s all about you!  Youseum heeft maar liefst op twee locaties instagrammable musea geopend. Ook hier kun je schommelen boven een ballenbak, je een bad ass babe voelen in een kamer vol goud en in een spiegelkamer oneindig veel naar jezelf kijken. Naast een voorraadje Instagram foto’s schieten, laat Youseum je ook nadenken over feminisme, je eigen identiteit en social media. Een museum met een duidelijk doel dus!

The Upside Down

Europaboulevard 5, Amsterdam

The Upside Down is het grootste instagrammable museum van Europa en bestaat wel uit vijftien kamers en vijfentwintig decors! Het werd afgelopen jaar opgericht door Anna Nooshin en is naar eigen zeggen ‘alsof je een museum, pretpark, nachtclub, achtergronden en wat magic mushrooms in een blender hebt gegooid’. Dit museum brengt jou en je Instagram naar een andere dimensie!

Moco Museum

Honthorststraat 20, Amsterdam

Het Moco Museum staat al jaren in het teken van street art en moderne kunst. Zo heeft het veel exposities van Banksy, Andy Warhol en Damien Hirst in huis gehad en is het nu de beurt aan Studio Irma. Met deze nieuwe expositie genaamd Reflecting Forward is er nu een ruimte gevuld met spiegels, diamanten en een projectiemuur – perfect om je Instagram feed mee te upgraden!

Nog niet genoeg instagrammable uitjes gezien? Check dan dit artikel over het meest instagrammable uitje van deze zomer: FloriWorld.