screenshot 2021 02 11 at 152751

Zo krijg jij langere wimpers op een natuurlijke manier

Looks13 feb 2021, 10:30 doorNathalie Elenbaas
Ben jij ook altijd zo jaloers als je een jongen ziet lopen met ontzettend lange wimpers, zonder dat hij er ook maar iets voor hoeft te doen? Hallo?! Die zouden wij moeten hebben! We kunnen wel een vermogen uitgeven aan de beste mascara, wimperextensions of nepwimpers, maar is dat nodig? Lees hier hoe jij op een natuurlijke manier langere wimpers krijgt.
screenshot 2021 02 11 at 152751

Zorg ervoor dat je je wimpers voorzichtig schoon maakt

Om je wimpers te laten groeien is stap 1 om er voor te zorgen dat je ze niet beschadigt . Je moet dus, om het beste effect te behalen, je lashes zo voorzichtig mogelijk schoonmaken. Dit doe je door ze zachtjes te masseren, ga dus niet hard wrijven met een watje. Je kunt je wimpers het beste schoon houden door een beetje micellair water te mengen met gewoon water en dit over je wimpers heen te masseren. Spoel je wimpers af door er nog een klein beetje water door te masseren. Ga er dan met een wimperborsteltje doorheen tot je wimpers droog zijn.

Vermijd waterproof-mascara

Sowieso is het goed om sowieso af en toe een keer een dagje de hele make-up routine voor je ogen over te slaan als je je lashes wil laten groeien. Toch snappen we dat dit voor de echte diehard make-up dragers best een uitdaging is. Laat daarom vooral de waterproof mascara staan. Waterproof mascara is hartstikke handig, maar niet voor het laten groeien van je wimpers. De waterproof variant van mascara blijft namelijk zo goed zitten, dat je het maar moeilijk van je wimpers af kunt krijgen. Om het toch zo goed mogelijk te verwijderen, moet je veel verschillende producten gebruiken, die eigenlijk heel slecht zijn voor je wimpers. Omdat je bij het weghalen ook veel moet wrijven, ben je je wimpers alleen maar aan het beschadigen.

Olie is je beste vriend

Weg met die dure wimperserums! Je kunt je wimpers ook heel gemakkelijk, en een stuk goedkoper, laten groeien door olie te gebruiken. Als je trouw elke dag met een wimperborsteltje met olie door je wimpers gaat zul je zien dat ze een stuk voller, dikker en langer worden. Het is wel belangrijk dat je pure en koudgeperste olie gebruikt, bijvoorbeeld castorolie of amandelolie. Voor het beste resultaat moet je de olie zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet aanbrengen. Zorg er wel voor dat je de olie niet in je ogen krijgt.
screenshot 2021 02 11 at 153419

Heb geduld

Ga er niet vanuit dat je wimpers er binnen een week uitzien alsof je geweldige nepwimpers hebt opgeplakt. Het zal wel even duren voordat je resultaat ziet. Wimpers groeien namelijk niet zo snel, zelfs als je ze een handje helpt. Wimpers hebben zelfs een groei-limiet, wanneer dit limiet is bereikt verschilt per persoon. Zo blijven we in ieder geval wel allemaal verschillend. Heb je nou niet zoveel zin om heel lang te wachten , dan kan je de natuur een handje helpen door toch een serum te gebruiken. Toch moet je zelfs in dit gevalt nog ten minste 12 weken(!) wachten voordat je resultaat ziet, maar dat heb jij natuurlijk over voor de perfecte wimpers.