Het is weer maandag en dat betekent dat we de week aftrappen met een onwijs knappe en succesvolle man. Vandaag is niemand minder dan Noah Centineo aan de beurt. Oeh lala! Je kunt deze hottie onder andere kennen van de film To All the Boys I’ve Loved Before, waar hij in de huid kroop van Peter Kavinsky. Maar ook zijn heerlijke looks en aangename persoonlijkheid is iets wat menig vrouwenhart sneller doet kloppen.

@instanoahcentineo
@instanoahcentineo

Jeugd

Noah Centineo is geboren in Miami, Florida op 9 mei 1996. Centineo is van Italiaans, Nederlands (!), Puerto Ricaans en Amerikaanse afkomst. Hij groeide op in Boynton Beach samen met zijn ouders en zijn grote zus, Taylor. Noah bracht zijn schooltijd door op de BAK Middle School of the Arts en daarna op de Boca Raton Community Hight School, waar hij ook in het voetbalteam zat. In 2012 verhuisde de heerlijke hunk naar Los Angeles om daar een studie te volgen aan de Agoura High School.

Verslaving

In 2020 onthulde Centineo in een openhartig interview met de Harper’s Bazaar dat hij de afgelopen jaren nuchter is geweest. Vanaf zijn zeventiende tot en met zijn eenentwintigste kampte Noah namelijk met een verslaving. Dit kwam omdat hij de scheiding van zijn ouders moeilijk kon verwerken. Noah woonde als vijftienjarige jongen samen met zijn moeder, terwijl zijn vader en zus ergens anders woonden. “Ik voelde de verantwoordelijkheid om een rol te vervullen die er op dat moment niet meer was en doordat ik dat deed heb ik heel veel emoties onderdrukt”, aldus Centineo. Gelukkig gaat het nu stukken beter met de acteur. Zijn momentjes van rust en ontspanning bestaan nu vooral uit in bad gaan, meditatie en schrijven in een dagboek.

Carrière

In 2009 kreeg Centineo zijn eerste hoofdrol van Josh Peters in de familiefilm The Gold Retrievers. Daarna speelde hij wat kleine rollen in de Disney Channel sitcoms Austin & Ally en Shake It Up. In 2014 kroop hij in de rol van Jaden Stark in de film How to Build a Better Boy. Datzelfde jaar werd hij gecast als Ben Eastman in de Disney Channel Growing Up and Down, maar helaas bleef de serie bij de pilot.

Vele rollen volgde, maar waar we deze mooie man écht van kennen is natuurlijk de tienerfilm To All the Boys I’ve Loved Before (deel 1, 2 én 3), waarin hij de rol van Peter Kavinsky vervulde. Voor zijn deelname aan de film ontving veel positieve reacties maar ook kritische opmerkingen, waardoor hij uitbrak als een tieneridool. Hij speelde ook  in de film Sierra Burgess Is a Loser, The Perfect Date en de Charlie’s Angels-reboot.

Bijzonder gespierde transformatie

Voor de film Black Adam, kruipt Centineo in de rol van superheld, Atomic Smasher. Deze film gaat over een groep (heerlijke) helden genaamd: The Justice Society of America. Voor deze unieke rol moest Noah wel even naar de sportschool, maar dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg.

Goed doel

Naast het feit dat Noah Cinteneo een échte god is, heeft hij ook een hart van goud. In februari afgelopen jaar lanceerde het tieneridool een non-profit organisatie, die zich inzet om geld in te zamelen voor een goed doel door zijn eigen sociale media te gebruiken. Het idee ontstond nadat hij met Omaze samenwerkte aan een wedstrijd en uiteindelijk $280.000 wist op te leveren. Hiervoor kregen fans de kans om samen met hem te gaan wandelen en een maaltijd te delen.

Lees ook: Wow! Noah Centineo ondergaat bizarre transformatie voor nieuwe filmrol