2019 was een geweldig jaar voor alle Netflix liefhebbers. Los van het feit dat we konden genieten van de beste klassiekers werkte Netflix ook vaak aan hun eigen originals. In 2020 is Netflix vanzelfsprekend van plan om verder te gaan op dezelfde voet. Dat zien wij helemaal terug als we kijken naar het overzicht van alle nieuwe films en series die in januari 2020 verschijnen op de online videotheek.

populairste titels Netflix FEM FEM

1. Vis a Vis

Ken je Orange is the New Black? Dan is er een grote kans dat je met de serie Vis a Vis grote gelijkenissen ziet. Toch sloeg de serie in 2019 aan, en hoe. Kijkers van de Spaanse serie Vis a Vis vinden de serie vaak veel extremer en ‘echter’ dan Orange is the New Black. Hoewel kijkers zich zorgen maakte om de gelijkenissen met andere series die zich afspelen in vrouwengevangenissen begint de serie steeds meer een eigen karakter te krijgen. Ook zijn er verhaallijnen buiten de gevangenis waardoor Vis a Vis nog interessanter om te volgen is.

2. Undercover

Een Nederlandstalige serie, er zijn er genoeg maar het blijft speciaal. Undercover, een Nederlands-Belgische serie, volgt een van de grootste XTC producenten Ferry Bouwman. Hij is een drugscrimineel die maar niet gepakt kan worden. Wanneer de Belgische en Nederlandse politie de handen ineen slaan en undercover agenten sturen om de misdadiger te pakken kan alles waar hij voor heeft gewerkt van hem afgenomen worden.

3. The Irishman

Je moét deze wel kennen! The Irishman volgt een oorlogsveteraan die langzaam maar zeker een plekje in het criminele circuit verdient. Frank Sheeran, de oorlogsveteraan, werkt samen met de meest beruchte figuren van de jaren ’20 wat voor een paar interessante geschiedenislessen zorgt.

4.  When They See Us

Een film die in 2019 voor veel discussies zorgde. When They See Us volgt het verhaal van 5 jongens die onterecht beschuldigd worden van het verkrachten van een hardloopster in 1989. De miniserie is waargebeurd en heeft voor veel Netflix kijkers de ogen geopend.

5. La Casa de Papel

Nog een Spaanse serie die een grote hit is: La Casa de Papel. In 2019 kwam het derde seizoen uit en het was weer nét even anders dan de vorige twee seizoenen. Een van de leden zit in de problemen dus komt het team wederom bij elkaar. Of El Profesor weer zo’n goed plan kan bedenken? Dat moet nog blijken.

In ander nieuws: het vierde seizoen van Stranger Things komt eraan, en sneller dan je denkt!