soof gevoel femfem

Dit is waarom je altijd naar je intuïtie moet luisteren

Body & Mind13 mrt 2021, 12:00 doorNathalie Elenbaas
We kennen allemaal wel dat onderbuikgevoel, dat gevoel dat er iets goed mis is of dat er iets gaat gebeuren. In de meeste gevallen blijkt dit gevoel ook nog eens uit te komen. Dit is je intuïtie en die kun je voor heel veel dingen inzetten. Wij vertellen je er alles over.
intuition
@pinterest

Wat is intuïtie?

Intuïtie wordt door veel mensen gezien als een soort gids die je door het leven helpt. Soms weet je dingen, die je eigenlijk helemaal niet kunt weten. Dit komt door onze (on)bewuste communicatie met de wereld. We 'horen' en 'zien' dingen die we normaal niet zouden zien, hieruit ontstaat een voorgevoel dat ons beschermt tegen de dingen die nog komen gaan.

Het voordeel van intuïtie

Je intuïtie heeft niet alleen invloed op de dingen die nog gaan komen, het kan je ook helpen meer rust te vinden met je verleden, het nu en de toekomst. Door te vertrouwen op je intuïtie, zul je minder angstig of gestrest zijn. Het leven wordt dan niet meer geleid door angst maar door betere beslissingen en intenties. Dit komt omdat je je openstelt naar jezelf en anderen.

Meer connecten met je intuïtie

Luister jij altijd naar je intuïtie? Het antwoord op deze vraag is waarschijnlijk nee. Wil je nou meer connecten met je gevoel? Lees dan verder voor dé gouden tips.
intuitie
@pinterest

Stel een vraag

Als je een connectie wil maken met iets of iemand, is praten het eerste waar je aan denkt. Misschien is dit niet de eerste gedachte bij intuïtie, maar toch werkt het wel. Door contact te maken met je zintuigen, zorg je voor de sterktste connectie, een soort van meditatie. Ook is het belangrijk dat je je bezighoudt met mantra's, bijvoorbeeld het mantra 'I am and I can'.

Houd je gedachten op de voorgrond

De eeuwige strijd tussen gevoel en feiten. Luister je meer naar je hart of naar je hoofd ? Het is belangrijk om de gedachten die jij hebt helder voor je te hebben. Je kunt bijvoorbeeld dagelijks vragen welke van de twee je naar de meeste liefde en vriendelijkheid brengt.

Zorg voor een goede energie

Je intuïtie wordt bepaald door je lichaam, het is dus belangrijk dat jouw lichaam zo 'clean' mogelijk is, vooral je energie. Dit betekent niet dat je ineens super gezond moet gaan eten of op dieet te gaan, maar hier wel bewust mee bezig te zijn. Ook kun je bijvoorbeeld vaker aan mindfulness doen, dit zorgt voor een kalme energie. Dit kun je bereiken door een bad te nemen of buiten te wandelen.

Doe aan dagdromen en visualiseren

Misschien heb je wel eens gehoord van de wet van de aantrekkingskracht. Hier ben je volop bezig met visualiseren en manifesteren. Dit betekent dat je de dingen die jij wilt bereiken in een soort dagdroom voor je gaat zien. Op deze manier ontstaan er positieve vibes en zul je sneller je doelen bereiken. Wat zijn jouw dagdromen?

Blijf met beide benen op de grond staan

Ondanks deze best wel spirituele tips is het belangrijk dat je met beide benen op de grond blijft staan. Dit kun je doen door je lichaam te stretchen en letterlijk stevig op de grond te staan. Hoe sterker je verbonden bent met je lichaam , des te sterker je intuïtie is.