zonnebril

Nooit meer wisselen: dé bril met alles-in-één glazen

Looks10 jun , 20:00 doorMaud Maarssen
Brillen. Ze zijn er in allerlei maten, vormen, kleuren en voor verschillende doeleinden. Draag jij een bril? Dan ben je waarschijnlijk eindeloos aan het wisselen tussen een bril op sterkte, een zonnebril, eentje met gekleurde glazen en misschien zelfs wel eentje met een blauwlichtfilter. Dan hebben we goed nieuws. Er is namelijk een bril (en ook nog eens een enorm stijlvolle) die alles-in-één heeft en waardoor je dus nooit meer hoeft te wisselen. Perfect.

Meekleurende glazen zijn dé oplossing

Stel je voor: het is buiten zonnig en je bent daardoor constant aan het wisselen tussen je gewone bril en je zonnebril. Als je binnen een kop koffie - of een wijntje - gaat halen moet je toch zicht hebben, dus gebruik je een normale bril. Vervolgens loop je naar buiten en word je direct verblind door de felle zon, toch maar even die zonnebril op. Daarna klap je een laptop open en wil je eigenlijk ook dat je ogen beschermd worden tegen het blauwviolet licht. Kortom: een hele hoop verschillende brillen.
Het klinkt wat gek, maar meekleurende glazen bieden hier de perfecte oplossing. Binnen blijven de glazen helder, en buiten kleuren ze donker bij blootstelling aan UV-licht. Zo bescherm je je ogen tegen fel licht en schadelijke straling zonder dat je telkens op zoek moet naar een andere bril. Ook fijn: de glazen helpen bij het filteren van blauwviolet licht waardoor je de bril zelfs op kunt houden wanneer je een laptop opent of een iPad gebruikt.

Transitions® glazen

Bij Pearle Opticiens verkopen ze de Transitions® Signature® GEN 8 ™ meekleurende glazen. Een hele mond vol, maar het zijn de glazen die het snelst meekleuren, van alle glazen die er momenteel op de markt zijn. Loop je van binnen naar buiten, zullen de glazen binnen een paar seconden transformeren. Door te reageren op de intensiteit van het licht om je heen, kleuren de glazen mee van helder naar donker. Dus, ben je op een festival en loop je een tent in, kleuren ze doorzichtig. Maar loop je daarna naar buiten, kleuren ze weer donker. Hoef je dus niet in je tas te grabbelen naar een andere bril, en eerlijk: het ziet er behoorlijk cool uit. Je kan zelf kiezen in welke kleur de glazen veranderen. Kies een unieke kleur zoals paarse glazen, of ga voor trendy blauw.

Helemaal met de trends mee

En laten gekleurde glazen nu net he-le-maal trendy zijn. Zonnebrillen met een donker glas vinden veel mensen saai, en er wordt dus massaal gekozen voor een bril met blauwe of oranje glazen. Snappen wij wel, het kan je look namelijk nét dat beetje extra geven. De Transitions® glazen zijn dus niet alleen functioneel en beschermend, maar ook nog eens onwijs hip.
De prijs van de glazen hangt af van het type dat je kiest. Ze passen in elk montuur van Pearle, dus de keuze is reuze. Kies voor een oversized of transparant montuur, of ga voor een classy bril zonder frame.
Wij zijn in ieder geval enorm fan. Onze favorieten? Een bruin model van Ray-Ban met saffierblauwe glazen erin. Of een doorschijnend model met een roze tintje van Michael Kors met amberkleurige glazen.
Wil je meer weten over de meekleurende glazen? Kijk dan even op de website van Pearle.