Waarschijnlijk treurt een deel nog over het einde van de zomer en is een deel al bezig met de kerstvoorbereiding (lees: kerstboom versieren). Voor sommigen mag de herfst het liefst zo snel mogelijk voorbij zijn. Toch zit er in die hele herfstperiode wel een klein lichtpuntje: Halloween! De een heeft er meer mee dan de ander, maar dit uit Amerika overgewaaide feestje begint wel steeds populairder te worden in ons koude kikkerlandje. Wij snappen helemaal waarom en gingen op zoek naar Halloween date ideeën. Grijp deze kans aan voor een gezellige date met je bf.

Halloween date ideeën

Eigenlijk is daten altijd leuk en moet je iedere kans aangrijpen als daar een goede reden voor is. Zo is ook Halloween weer een ideaal moment om het er van te nemen – om het zo maar even te zeggen. Hoe leuk is het dat je dit keer helemaal in thema kunt daten. Wij gingen op zoek naar de leukste Halloween date ideeën  voor dit jaar. En er is maar een regel: het moet zo spooky mogelijk zijn!

#1 Ga op een ghost tour

Waarschijnlijk zal dit niet in iedere stad of dorp te doen zijn, omdat Halloween in Nederland toch nog steeds iets minder leeft. Toch beginnen ze wel te komen. Zoek dus even rond in de regio waar jij woont om te kijken of deze aangeboden worden. Desnoods moeten jullie er iets verder voor rijden! Het is het helemaal waard, want wanneer het je allemaal net even te veel wordt kun jij lekker naar je bf duiken. Hij beschermt je wel hoor!

#2 Doe een competitie

Een competitie wie het engste verhaal kan bedenken! Jullie schrijven beide een heel eng horrorverhaal. Vervolgens gaan jullie om de beurt live op Instagram en vertellen jullie dit verhaal. Degene met de meeste positieve reacties wint. Oh, vergeet niet alles uit de kast te trekken om het zo eng mogelijk te maken. Speciale kostuums, geluidseffecten, speling met licht of hele enge accessoires die het verhaal enger maken zijn meer dan welkom.

#3 Organiseer je eigen Halloween feestje

Dit wordt niet helemaal een één op één date, maar wel het moment om te laten zien wat jullie als koppel in huis hebben. Het vergt een beetje voorbereiding, maar dan heb je ook wat. Nodig al jullie vrienden en vriendinnen uit en laat iedereen verkleed komen. Vergeet natuurlijk geen prijs te regelen voor degene met het meest griezelige kostuum! Verder is het ook een must om de ruimte vooral zo eng mogelijk te versieren en ook de snacks kunnen wat ons betreft helemaal in halloweenstijl. Hoe meer, hoe beter!

#4 Pumpkin spice thema dag

Halloween zonder pumpkin spice is absoluut niet compleet. Als je geen zin hebt in grote voorbereidingen of een dag buiten de deur: logisch! Het is herfst en ons energielevel is laag. Wij raden je dan aan om lekker de hele dag binnen te blijven en een pumpkin spice themadag te organiseren voor jou en je lover. Ga opzoek naar alles wat met pompoen te verkrijgen is. Maak sowieso je eigen pumpkin spice latte, eet pumpkin spice muffins als brunch, ga ’s middags voor een pompoensoepje en, dineer met pompoenlasagne en eindig de dag met deze goddelijke pumpkin spice cocktail. Gezond is het niet, maar dat is een probleem voor later.

halloween date ideeën

#5 Spookhuis hoppen

Daar waar je in de zomer lekker gaat eilandhoppen of strandhoppen is het in de herfst tijd voor spookhuis hoppen. Ga op zoek naar zoveel mogelijke vette spookhuizen in de buurt en ga ze samen een voor een af. Gegarandeerd hartkloppingen en schrikmomenten, maar wel helemaal in stijl van Halloween. Beter dan dit kunnen jullie het samen niet vieren.

#6 Halloween pompoenen maken

Ideaal voor de creatieve stellen onder ons. Handjes uit de mouwen en gaan! Maak die perfecte Halloween pompoen door hem helemaal uit te hollen en er een eng (of lief, wat jij wil) gezicht in de kerven. ’s Avonds kunnen jullie er een kaarsje inzetten terwijl jullie een mega enge horrorfilm kijken. Deze activiteit kun je overigens goed combineren met de pumpkin spice thema dag of andere Halloween date ideeën!

halloween date ideeën

#7 Organiseer een Harry Potter diner

En dan uiteraard helemaal in stijl van Harry Potter. Dat betekent dat alle vrienden die je uitnodigt als een van de characters naar jouw diner komen. Het diner bestaat overigens voornamelijk uit (je raadt het al) gerechten met pompoen. Misschien kunnen jullie de avond afsluiten met een potje Harry Potter cluedo. Wie is de moordenaar met Halloween?

Lees ook: Scared yet? Dit zijn de beste Halloween films en series