Heb jij het ook wel eens met je vriendinnen over je nachtelijke avontuurtjes? Seks, en daarbij dus ook klaarkomen, is een van de meest besproken dingen op deze wereld. Wat minder wordt besproken zijn de dingen die er wat minder vlekkeloos aan toe gaan in de slaapkamer. Veel vrouwen vinden het moeilijk om klaar te komen. Hier zijn verschillende redenen voor. Dit zijn 7 dingen die ervoor zorgen dat jij niet klaarkomt.

@friendswithbenefits
@friendswithbenefits

Het vrouwelijke orgasme is iets waar niet zo vaak over wordt gesproken en daar zijn wij het niet mee eens. Er moet hier namelijk nog veel aan veranderen, veel vrouwen ervaren niet het genot dat ze zouden moeten ervaren. Uit een onderzoek blijkt dat slechts 39% van de vrouwen altijd klaarkomt tijdens masturbatie, bij seks ligt dit nog lager. Maar 6% van de vrouwen ervaart altijd een hoogtepunt tijdens de seks. Dit zijn 7 redenen dat je niet klaarkomt:

1. Alcohol

Als je te veel alcohol drinkt, wordt de bloedtoevoer naar je clitoris beperkt. Voor veel vrouwen is clitorale stimulatie de manier om een hoogtepunt te bereiken. Als het bloed niet goed naar je clitoris stroomt door het drinken van alcohol, wordt dit dus bemoeilijkt. Net als drank heeft roken ook hetzelfde effect.

2. Communicatie

Dé manier om een hoogtepunt te bereiken samen met je partner, is door te communiceren. Je partner kan geen gedachte lezen, dus zal je moeten vertellen wat jij fijn vindt. Geef duidelijke instructies zoals ‘Ik vond het heel fijn toen jij X deed, kunnen we dat nog eens doen?  Als je het moeilijk vindt om echt te praten, kun je je partner ook aanmoedigen door meer geluid te maken als het goed voelt.

3. Niet tevreden met je lichaam

Je niet comfortabel voelen in je lichaam kan een heel groot effect hebben op je seksleven en kan er dus ook voor zorgen dat je niet klaarkomt. Wanneer je niet tevreden bent over je eigen lichaam, ben je daar meer mee bezig dan met het moment of je partner. Je kunt je dus niet volledig laten gaan. Voor een beter seksleven, kun je hieraan gaan werken.

4. Medische moeilijkheden

Er zijn ook medische redenen die ervoor kunnen zorgen die ervoor zorgen dat je moeilijk klaarkomt. Bijvoorbeeld multipele sclerose kan ervoor zorgen dat je helemaal niet klaar kan komen. Het is dan raadzaam om contact op te nemen met een arts. Ook verschillende medicijnen zorgen ervoor dat het bereiken van een hoogtepunt wordt bemoeilijkt, bijvoorbeeld antidepressiva.

5. Je kent je eigen lichaam nog niet

Veel vrouwen hebben een bepaalde manier van stimulatie nodig om klaar te komen. Het is belangrijk dat jij erachter komt wat werkt voor jou. Ga je lichaam ontdekken en neem hier alle tijd voor die je nodig hebt. Erogene zones liggen niet alleen bij de obvious plekken, maar bevinden zich over het hele lichaam. Als je hier eenmaal achter bent, kun je dit ook delen met je partner.

orgasme-bad-FEMFEM

6. Sociale druk

Verschillende factoren als stress en perfectionisme kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om een hoogtepunt te bereiken. Omdat je op dat moment niet in de juiste mindset bent, kun je je niet focussen op wat er toe doet. Ook problemen in je relatie kunnen ervoor zorgen dat je niet volledig kunt ontspannen.

7. Mentale gezondheid

Ook je mentale gezondheid heeft invloed op je seksleven. De gevoelens die je hebt kunnen ervoor zorgen dat klaarkomen moeilijk wordt. Als je last hebt van bijvoorbeeld angst of depressie is het raadzaam om hulp te zoeken.

Lees ook: Met deze tips wordt seks voortaan veel fijner voor jou