gua sha beauty

Gua Sha: wat is het en waar kun je het voor gebruiken?

Looks21 aug 2023, 20:00 doorRoos Hooijer
Anno 2023 mag een Gua Sha-tool eigenlijk niet meer in je beautykastje ontbreken. Deze eeuwenoude Chinese techniek is een unieke methode, die ook wel bekend staat als 'schrapen'. Maar waarom is Gua Sha eigenlijk zo populair? En wat doet het eigenlijk voor je huid?
gua sha beauty

Wat is Gua Sha?

Gua Sha is een traditionele Aziatische techniek waarbij een speciale tool, meestal gemaakt van jade, hoorn of ander glad materiaal, zachtjes over de huid wordt geschraapt om spanning te verminderen en de doorbloeding te stimuleren.
Deze techniek is oorspronkelijk ontworpen voor het verlichten van lichamelijke pijn en ongemak, maar anno 2023 wordt het echt niet meer alleen voor deze doeleinden gebruikt. Gua Sha wordt nu ook toegepast in de schoonheidsindustrie om een glowing en jeugdige huid te bevorderen.

Hoe werkt Gua Sha?

De Gua Sha-techniek stimuleert de microcirculatie van de huid, waardoor de bloedstroom wordt verhoogd en afvalstoffen worden afgevoerd. Klinkt ingewikkeld, maar dit kan leiden tot een helderdere teint en een vermindering van wallen en donkere kringen. En dan heb je ons, want een beetje extra jeugdigheid? Daar tekenen we voor.
Daarnaast wordt aangenomen dat Gua Sha de energiestromen in het lichaam in balans brengt, vergelijkbaar met acupunctuur. En dat is dan weer prettig voor je gezondheid. Dus niet alleen vanbinnen, maar ook vanbuiten brengt deze eeuwenoude techniek voordelen met zich mee.

Voordelen van Gua Sha

Huidverjonging: Door de doorbloeding te bevorderen, kan Gua Sha de productie van collageen en elastine stimuleren, wat kan bijdragen aan een stevigere en jonger uitziende huid.
Ontgifting: De techniek helpt de lymfedrainage te verbeteren, waardoor toxines en opgehoopte vloeistoffen effectiever kunnen worden afgevoerd.
Ontspanning: Gua Sha-massages kunnen stress verminderen en ontspanning bevorderen, vergelijkbaar met een traditionele gezichtsmassage.
Natuurlijke glans: Regelmatig gebruik van Gua Sha kan zorgen voor een gezonde gloed en een egale teint .

Hoe gebruik je Gua Sha

Grote kans dat we je inmiddels over hebben gehaald om een Gua Sha-tool aan te schaffen. Maar goed, hoe moet je dan te werk gaan? Wij zetten het stapsgewijs voor je op een rij:
  • Breng een hydraterende olie of serum aan op een gereinigd gezicht.
  • Houd de Gua Sha-tool in een hoek van ongeveer 15 graden en begin zachtjes met schrapen vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe.
  • Gebruik lichte druk en volg de contouren van je gezicht. Concentreer je op gebieden waar spanning of vochtophoping voorkomt, zoals de kaaklijn en het voorhoofd.
  • Gebruik regelmatige opwaartse bewegingen om de huid omhoog te tillen en te verjongen.
  • Reinig de Gua Sha-tool na gebruik.